Travsport

I Norge finnes det en del kjente hestesporter og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på travsport.

Hva er travsport?

Det er en hestesport der en kusk sitter i en en-akslet vogn “bakpå” hesten. I travsporten er det også vanlige regler om å komme i mål på fortest mulig tid. Travsport er en av de mest populære sporter i Norge. Det er rett og slett et veddeløp.

Travbaner i Norge

Det finnes en rekke travbaner i Norge. Den største vi har ligger på Bjerke i Oslo og den har en omsetning som er på cirka 850 millioner i året. Derfor kan du fort skjønne at en rekke kjente hesteløp foregår på denne travbanen. Den minste travbanen vi har i Norge er Magnor på Eidskog. Denne er ikke nødvendigvis liten av størrelse, men det er veldig få arrangementer som faktisk foregår der. Kanskje den vokser seg større snart?

Ulike statistikker

Når det kommer til travsport så er det utrolig viktig å holde styr på statistikker og andre rekorder. Hvis du søker på travsport så kommer du til å finne en rekke ulike rekorder innenfor Norgesrekorder på ulike typer hester. Du kommer også til å finne kjente hester og ikke minst så har årets hest også fått veldig mye oppmerksomhet.

Kjente hester og kjente kusker

Det finnes en rekke kjente hester og kjente kusker for de som er interessert i dette. Hestene er ofte kjent fordi de enten har vunnet store premier eller fordi de har vært med på å avle gode hester. Kuskene er kjent fordi de har vunnet ulike konkurranser eller lignende. Det finnes faktisk kusker som har vunnet over 3 000 løp. Er ikke det ganske vilt?

Det som er så spennende med travsport er at det foregår så utrolig ofte, så her er det lett å bli med på moro.