Rex Rodney

Hester utgjør utallige raser, små grupperinger om du vil. For arbeid og stell brukes en rase, mens for sport det andre kvaliteter og verdier som er viktig. De mest kjente hesterasene i Norge er dølahest, nordlands/lyngshest, fjordhest og norsk kaldblodstraver.

Rex Rodney

Rex Rodney er en travhest etter hesten Doktor Rodney. Han ble født på Jæren i 1980. Thorleif Thu eide moren hans, Nulle Hannover,og pappaen var Doktor Rodney. Rex’n døde i 1995. Han var eid av oppdretter Thorleif Thu. Rex regnes av mange som den beste travhesten i Norge gjennom tidene. Hans permanente kusk og trener var Kjell Håkonsen. Sammen sørget de hestesport spenning i travsporten. Tyve år etter sin død ble Rex Rodney valgt inn i Hall of Fame ved Nordiska Travmuseet i Sverige.  Rex var litt klossete i sin begynnende karrière og ble aldri en ung stjerne. Han kom fra enkle kår, men vant på alle travbane enten det var regnfall eller solskinn. Alle trykket ham til brystet, og han var et kjært Asbjørnsen og Moe folkeeventyr blant alle.

Medaljer og priser

Rex Rodney ble stor og berømt for sin hurtighet, og utrolige krefter. Samarbeidet mellom hest og kusk var eksepsjonelt god og Håkon og Rex skapte berømmelse sammen. Rex vant Forus Open travløp i 1986, 1987, 1989, 1990. Sammen vant de Oslo Grand Prix to ganger i 1986 og 1987. Sensasjonelt løp gjorde Rex Rodney til vinneren av Elitloppet i Sverige i 1986, og det var ikke forventet . Han ble Norgesmester i 1986 og 1990.

Rex var ingen diva, men hadde en glød og påvirkning som alle kunne se. Han fikk utenkelige tilhengere av folk som ikke engang regnet seg som travløp spillere. Han etterlot dype inntrykk hvor han enn konkurrerte. 1980-tallet var tiåret med store gevinster for norsk travsport. Det har ikke klart å bli en folkesport igjen som den gang på 1980 tallet. Travløp er spenning og fartsfylt underholdning på topp nivå.